Skip to main content

Stichting Roeicoach

Topcoach

 

De opleiding tot Topcoach is bedoeld voor diegene die ploegen topprestaties willen laten leveren, op de 2000m wedstrijden of de 1000m Masters. De opleiding is daarmee geschikt voor coaches die nationaal goed presterende ploegen coachen. Ook de roeiers en roeisters die hun kennis en vaardigheden op roeigebied verder willen ontwikkelen, zullen deze opleiding op prijs stellen. Tenslotte is deze opleiding geschikt voor coaches en/of bestuurders die aansturing moeten geven aan een groep coaches.

In deze opleiding wordt daarom de nadruk gelegd op die coach aspecten die nodig zijn om een ploeg een topprestatie te laten leveren. Denk hierbij aan de ploegdynamiek, sportpsychologie en mentale prestatiebegeleiding, sportvoeding (lichte roeiers), het maken van een goede jaarplanning en roeistijlen. Deze opleiding is een vervolg op de opleiding Wedstrijdcoach. 

De opleiding wordt meerdere malen per jaar als avond- en/of weekendopleiding via de open inschrijving op diverse locaties in Nederland aangeboden. Heeft u bij uw vereniging vijf cursisten of meer, dan bestaat de mogelijkheid om deze bij u op de vereniging te organiseren.Tenslotte is het ook mogelijk deze cursus te volgen door individuele modules te boeken. 

Topcoach
             
  Ploegdynamiek & kader   Trainingsleer & Jaarplan   Roeistijlen & biomechanica  
             
  Praktijk wedstrijdcoachen   Fysiologie & sportvoeding   Psychologie & prestatiebeg.  
             
  Trainen voor 1K masters   3 vragen aan de topcoach   Materiaalontwikkeling  
             

Klik op de modules in het plaatje voor meer informatie over deze modules

 

Kenmerken

Deze opleiding heeft de volgende kenmerken:

  1. De Nederlandse roeihaal wordt als basis gebruikt, de cursus is in lijn met de KNRB standaard voor RC3.
  2. De deelnemers worden opgeleid om ervaren wedstrijdroeiers te begeleiden en om leiding te geven aan een coachkader.
  3. De deelnemers krijgen een moderne competentiegerichte in plaats van lesgerichte coachaanpak aangeleerd en worden uitgedaagd efficiënt te coachen.
  4. Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van geanimeerde powerpointplaatjes, video’s en veel afwisseling tussen luisteren, participeren en oefenen.
  5. Bij de modules worden specifieke boeken aanbevolen voor extra verdieping.
  6. Tussen de bijeenkomsten door wordt huiswerk meegegeven in de vorm van uitzoekopdrachten.

 

Optioneel

Bij deze opleiding kunnen drie verdiepingsmodules worden gevolgd: Trainen voor 1000m masters, Drie vragen aan de topcoach en Materiaalontwikkeling. De modules: Trainingsleer & Jaarplan, Fysiologie & sportvoeding en Sportpsychologie & prestatiebegeleiding bestaan uit twee bijeenkomsten van drie uur, de overige uit één bijeenkomst van drie uur. Ook is een boekenpakket (€ 129,50) verkrijgbaar, waarmee verdieping kan worden gevonden voor de aangeboden stof.

 

Praktisch

De opleiding bestaat uit vijf theoriemodules en één praktijkmodule. Bij de normale cursus, de theorie op een doordeweekse avond en de praktijk in het weekend. De compacte cursus heeft alle bijeenkomsten in het weekend. Een aantal modules bestaat uit twee bijeenkomsten, waarbij deelnemers wordt gevraagd huiswerk te maken tussen de bijeenkomsten door. Hiermee wordt het rendement van de cursus aanzienlijk verhoogd.

 

 

Actueel aanbod

Op dit moment zijn er geen cursussen ingepland. Neem contact met ons op als je interesse hebt.