Stichting Roeicoach

Over ons

 Lars Hoeksel  Theo van den Broek  Jeroen Brinkman

Lars Hoeksel

Theo van den Broek

Jeroen Brinkman

Lars is bij de Where begonnen met roeien en heeft later in zijn studententijd wedstrijd geroeid bij Triton en Euros. Sinds 2000 is het enthousiasme voor het wedstrijdroeien gegroeid waarbij hij in verschillende rollen actief is geweest, zoals coach, bestuur en docent voor de KNRB RC3 cursus. In de afgelopen 6 jaar heeft Lars professioneel als coach voor Saar Rowing Center, Euros, Daventria en Saurus gewerkt. Inmiddels is het coachen zijn full-time bezigheid.  

Lars vindt het geweldig om kennis te mogen delen met enthousiaste roeiers en coaches en voor hem sluit dit naadloos aan bij de visie van de stichting Roeicoach.

Binnen de stichting Roeicoach is hij verantwoordelijk voor de financiën en aanspreekpunt voor de studentenverenigingen.

Lars is bereikbaar op nul zes 2244 8229 en via
Lars(at)Roeicoach.com

Theo is in zijn studententijd gaan roeien en coachen. Zijn 1e coachblik werd getrokken door de 1e jaars dames in de 8. Hij heeft een passie voor de vele kanten van het roeien en coachen én de organisatie die daar bij komt kijken. Hij heeft junioren gecoacht en coacht nu op zijn eigen vereniging veteranen met wedstrijdambitie.

In 2014 is hij gestart met het SaarRowingCenter. Een roeischool (inmiddels actief aan de Saar, in Nederland, in Berlijn en in Sevilla) waar met name ervaren veteranen en masters (skiff)cursussen volgen om effectiever te roeien. Ook beginners in de skiff en zij-instromers vanuit andere sporten worden op techniek gecoacht. Daarnaast is hij – als oud-voorzitter - bekend met de vele beslommeringen waar de roeivereniging mee te maken heeft. Theo is RC-4 coach en stapt regelmatig in de 2x om in het veteranenveld wedstrijden te starten.

Binnen de stichting Roeicoach is hij het aanspreekpunt voor de individuele roeier en coach die graag een coachopleiding of module wil volgen. 

Theo is bereikbaar op nul zes 5120 0637 en via
Theo(at)Roeicoach.com

Jeroen is al sinds zijn vroege jeugd door roeien geboeid. Hij is oud wedstrijdroeier, junioren RC-4 coach en als coach verbonden aan het SaarRowingCenter.

Zijn passie voor alles wat met roeien, automatiseren en doceren te maken heeft, zet hij in voor de roeiwereld. Zo is hij eigenaar van Row Analysis en heeft de Modulaire methode en roei.app ontwikkeld.

Jeroen is de initiatiefnemer van Motorisch coachen en heeft hiervoor coachprotocollen en veel nieuwe oefenvormen ontwikkeld. Deze zijn terug te vinden in de roei.app.

In zijn (spaarzame) vrije tijd stapt Jeroen graag in de 2- als veteranen wedstrijdroeier.

Binnen de stichting Roeicoach is hij verantwoordelijk voor de automatisering en aanspreekpunt voor de burgerverenigingen.

Jeroen is bereikbaar op nul zes 2116 8733 en via
Jeroen(at)Roeicoach.comOnze praktijkbegeleiders

Elise van de Veen

Nadine van Wijk

Aline van Reekum

Elise is als student begonnen met roeien bij Okeanos. Later heeft zij dit weer opgepakt bij RV Willem III, waar zij ook in het bestuur heeft gezeten als commissaris instructie. Gedurende een aantal jaar heeft zij voor de KNRB gewerkt als medewerkster deskundigheidsbevordering en in die tijd veel coach- en instructiecursussen gegeven. Daarnaast heeft zij een flink aantal jaren bij Asopos de Vliet als betaald coachbegeleider gewerkt.
Zij heeft dus met vele coaches en besturen ervaring en hen ondersteund bij het begeleiden van roeiers.

Het geeft haar veel voldoening om mensen verder te brengen in het coachen en dat zij plezier beleven als hun roeiers beter gaan roeien en enthousiast zijn.

Elise is bereikbaar op nul zes 3985 4398,
maar liever per mail via Elise(at)Roeicoach.com

Nadine is in 2011 begonnen met roeien bij URV Viking in Utrecht, en sindsdien op meerdere vlakken actief in de roeisport. Zij geeft instructie en coacht op verschillende niveau’s binnen haar eigen vereniging en is als coach verbonden aan het SaarRowingCenter.
Als secretaris van URV Viking is zij ook betrokken bij de bestuurlijke aspecten van de sport.

Daarnaast coacht zij veteranenploegen met wedstrijdambities door heel Nederland.
Roeiers technisch verbeteren en daardoor harder laten roeien is haar tactiek, daarbij ondersteund door een grondige videoanalyse.

Dat brengt zij op het water graag zelf in de praktijk in de 2x, waarin ze sinds 2016 in het veteranen wedstrijdveld te vinden is.

Nadine is bereikbaar op nul zes 1346 7644 en via
Nadine(at)Roeicoach.com

Aline is op haar 50ste begonnen met roeien bij RV Naarden. Gegrepen door het "roeivirus" behaalde ze in korte tijd alle roei- en stuurbrevetten. Haar eerste wedstrijdervaring in een mixed acht smaakte naar meer, daarom startte ze de eerste dames 8+ van RV Naarden. 

Ze fietste regelmatig mee met de coaches van haar zoon, die zijn ploeg naar internationale wedstrijden begeleidden. Ontdekken dat goede coaching het verschil maakt, zorgde ervoor dat het coach-zaadje werd geplant. 
Toen het (wedstrijd)roeien door artrose niet meer ging, werd ze gediplomeerd kindercoach en startte daarnaast als roeicoach.

Ze coacht inmiddels bij het Saar Rowing Center en is actief als praktijkbegeleider bij Stichting Roeicoach.

Aline is bereikbaar op nul zes 1216 1852,
maar liever per mail via Aline(at)Roeicoach.com