Skip to main content

Stichting Roeicoach

Over Stichting Roeicoach

Stichting Roeicoach is opgericht in 2017 en leidt per jaar ongeveer 150 coaches en instructeurs op bij ruim 40 roeiverenigingen. De stichting is een samenwerkingsverband van docenten met als doel om verenigingen te ondersteunen bij het begeleiden en opleiden van hun instructeurs en coaches. Met een aantal verenigingen is inmiddels een vaste samenwerking ontstaan voor de jaarlijkse begeleiding en opleiding van nieuwe coaches.

Stichting Roeicoach is sterk in het leveren van een persoonlijke benadering met maatwerk per vereniging. Iedere vereniging heeft zijn eigen uitdagingen en heeft een specifieke behoefte voor opleiding en begeleiding.

 Lars Hoeksel  Theo van den Broek  

Lars Hoeksel

Theo van den Broek

 

Lars is bij de Where begonnen met roeien en heeft later in zijn studententijd wedstrijd geroeid bij Triton en Euros. Sinds 2000 is het enthousiasme voor het wedstrijdroeien gegroeid waarbij hij in verschillende rollen actief is geweest, zoals coach, bestuur en docent voor de KNRB RC3 cursus. In de afgelopen jaren heeft Lars professioneel als coach voor Saarrowing Center, Euros, Daventria en Saurus gewerkt. Inmiddels is het coachen zijn full-time bezigheid.  

Lars vindt het geweldig om kennis te mogen delen met enthousiaste roeiers en coaches en voor hem sluit dit naadloos aan bij de visie van de stichting Roeicoach.

Binnen de stichting Roeicoach is hij verantwoordelijk voor de financiën en aanspreekpunt voor de studentenverenigingen.

Lars is bereikbaar op nul zes 2244 8229 en via
Lars(at)Roeicoach.com

Theo is in zijn studententijd gaan roeien en coachen. Zijn 1e coachblik werd getrokken door de 1e jaars dames in de 8. Hij heeft een passie voor de vele kanten van het roeien en coachen én de organisatie die daar bij komt kijken. Hij heeft junioren gecoacht en coacht nu op zijn eigen vereniging veteranen met wedstrijdambitie.

In 2014 is hij gestart met het SaarRowingCenter. Een roeischool (inmiddels actief aan de Saar, in Nederland, in Berlijn en in Sevilla) waar met name ervaren veteranen en masters (skiff)cursussen volgen om effectiever te roeien. Ook beginners in de skiff en zij-instromers vanuit andere sporten worden op techniek gecoacht. Daarnaast is hij – als oud-voorzitter - bekend met de vele beslommeringen waar de roeivereniging mee te maken heeft. Theo is RC-4 coach en stapt regelmatig in de 2x om in het veteranenveld wedstrijden te starten.

Binnen de stichting Roeicoach is hij het aanspreekpunt voor de individuele roeier en coach die graag een coachopleiding of module wil volgen. 

Theo is bereikbaar op nul zes 5120 0637 en via
Theo(at)Roeicoach.com