Skip to main content

Stichting Roeicoach

Innovatie

Moderne opleidingen

Roeicoach.com is een stichting die coachcursussen aan roeiend Nederland aanbiedt. De stichting wil competente (en indien gewenst/zo mogelijk) gekwalificeerde instructeurs en coaches opleiden. Wij investeren daarom zwaar in onze opleidingen, die daarom door onze cursisten als prikkelend en plezierig worden ervaren. De modulaire opzet maakt het mogelijk dat gemiste theoriemodules elders kosteloos kunnen worden ingehaald. Verenigingen die gebruik maken van onze opleidingen zijn zo tevreden, dat zij - vaak al het jaar daarop - bij ons terug komen.

De stichting Roeicoach en de KNRB

Voor een KNRB-coachdiploma moeten PvB’s (Proeven van bekwaamheid) worden afgelegd. Op dit moment is de KNRB nog niet zo ver, dat zij het toestaat dat cursisten van de stichting Roeicoach op basis van onze cursussen PvB's mogen afleggen. Wij organiseren het aftekenen van PvB’s voor je (zie: PvB aftekenen). Indien gewenst kunnen onze docenten zelf ook PvB’s aftekenen. Op dit moment is de KNRB nog niet zo ver, dat zij het toestaat dat cursisten van de stichting Roeicoach op basis van onze opleidingen PvB's mogen afleggen. Voor het aftekenen van je PvB's dien je dus een KNRB cursus te hebben gevolgd. 

Vanaf acht cursisten komen we graag naar je vereniging

De stichting Roeicoach biedt bij voldoende vraag haar opleidingen aan van Groningen tot Maastricht, van Amsterdam tot Enschede. Op deze wijze kun je altijd met beperkte reistijd een cursus of module volgen. Om de kosten laag te houden maken we gebruik van de gastvrijheid van de Nederlandse roeiverenigingen. Al onze opleidingen zijn dan ook open inschrijving. De cursussen en modules worden verspreid over het jaar georganiseerd. Op verzoek ondersteunen wij verenigingen in-house bij het verzorgen van interne instructie- en coachopleidingen.