Stichting Roeicoach

Innovatie

Moderne opleidingen

Roeicoach.com is een stichting die coachcursussen aan roeiend Nederland aanbiedt. De stichting wil competente (en indien gewenst/zo mogelijk) gekwalificeerde instructeurs en coaches opleiden. Wij investeren daarom zwaar in onze opleidingen, die daarom door onze cursisten als prikkelend en plezierig worden ervaren. De modulaire opzet maakt het mogelijk dat gemiste theoriemodules elders kosteloos kunnen worden ingehaald. Verenigingen die gebruik maken van onze opleidingen zijn zo tevreden, dat zij - vaak al het jaar daarop - bij ons terug komen.

Moderne opleidingen
Moderne hulpmiddelen maken het leren tot een prettige ervaring

Wij innoveren het coachen

We doen echter meer dat goede opleidingen aanbieden. We zijn trendsettend daar waar het gaat om ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen en technieken die het coachen effectiever en efficiënter maken. De Modulaire methode, balansplank en roei.app worden inmiddels breed gebruikt in de Nederlandse roeiwereld. Motorisch coachen met de bijbehorende protocollen wordt door onze cursisten herkend als de belangrijkste coachinnovatie van de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden zijn wij met die ontwikkeling begonnen en onze ervaringen waren dermate positief, dat we met ingang van 2019 al onze opleidingen en de roei.app daarop hebben aangepast.

De stichting Roeicoach innoveert het coachen
Onze innovaties in de roeiwereld

We brengen veel ervaring in

De stichting Roeicoach is opgericht door Jeroen Brinkman (van de roei.app), Lars Hoeksel (van Row2Day) en Theo van den Broek (van SaarRowingCenter). Jeroen, Lars en Theo zijn gepassioneerd door het roeien en bieden hun kennis en ervaring op het gebied van roeien en coachen én het geven van cursussen aan. Zowel Jeroen, Lars als Theo staan ‘regelmatig’ voor de ‘coach-in-opleiding’ klas.  Onze cursussen zijn afgestemd op de behoeften van de Nederlandse roeiverenigingen en sluiten optimaal aan bij de instructie- en coachpraktijk. De docenten van Roeicoach zijn gekwalificeerd en hebben daarnaast de RC-4 opleiding van de KNRB met succes gevolgd.

De stichting Roeicoach en de KNRB

Voor een KNRB-coachdiploma moeten PvB’s (Proeven van bekwaamheid) worden afgelegd. Op dit moment is de KNRB nog niet zo ver, dat zij het toestaat dat cursisten van de stichting Roeicoach op basis van onze cursussen PvB's mogen afleggen. Wij organiseren het aftekenen van PvB’s voor je (zie: PvB aftekenen). Indien gewenst kunnen onze docenten zelf ook PvB’s aftekenen. Op dit moment is de KNRB nog niet zo ver, dat zij het toestaat dat cursisten van de stichting Roeicoach op basis van onze opleidingen PvB's mogen afleggen. Voor het aftekenen van je PvB's dien je dus een KNRB cursus te hebben gevolgd. 

Vanaf zeven cursisten komen we graag naar je vereniging

De stichting Roeicoach biedt bij voldoende vraag haar opleidingen aan van Groningen tot Maastricht, van Amsterdam tot Enschede. Op deze wijze kun je altijd met beperkte reistijd een cursus of module volgen. Om de kosten laag te houden maken we gebruik van de gastvrijheid van de Nederlandse roeiverenigingen. Al onze opleidingen zijn dan ook open inschrijving. De cursussen en modules worden verspreid over het jaar georganiseerd. Op verzoek ondersteunen wij verenigingen in-house bij het verzorgen van interne instructie- en coachopleidingen.