Skip to main content

Stichting Roeicoach

Praktijk wedstrijdcoachen I&II

 

Bij deze praktijkmodule gaat het om het toepassen van het geleerde in de theoriemodules van de opleiding tot Wedstrijdcoach. De deelnemers gaan in tweetallen als coach met een ploeg mee en worden op hun beurt weer gecoacht door de praktijkbegeleider. Een groot aantal deelnemers ervaart de praktijkmodules als de meest waardevolle momenten van de opleiding. Inzicht krijgen in je eigen sterke en zwakke punten en zien waar je belangrijkste aandachtspunten liggen om effectiever te kunnen coachen, is voor hen erg belangrijk. 

Bij praktijkcoaching II gaat het met name om het effectief coachen, oftewel wat is er nodig om de ploeg op de terugweg beter te laten varen dan op de heenweg. Aangeboden oefeningen en trainingsvormen worden zorgvuldig gekozen, de uitvoering wordt effectief bewaakt en de ploeg laat duidelijk progressie zien. 

Wedstrijdcoach
             
  Trainingsleer & blessures   Roeitechniek & bootsnelheid   Praktijk wedstrijdcoachen  
             
  Afstellen   Ergometer training   Praktijk wedstrijdcoachen  
             
  Reglement & wedstrijdsturen          
             

Klik op de blokjes voor informatie over de overige modules of de gehele opleiding

Na het volgen van deze module is de cursist in staat om:

  1. te onderkennen waar de eigen sterke en zwakke punten liggen;
  2. aan te geven waar de belangrijkste leerpunten liggen om effectiever en efficiënter te coachen;
  3. inzicht te hebben, hoe op de juiste momenten en juiste wijze feedback aan de roeiers te geven.
     

Praktisch

Een praktijksessie duurt 1,5 uur en vindt altijd op een middag in het weekend plaats. Per dag zijn er drie praktijkblokken, je wordt ingedeeld in een van deze blokken. In tweetallen ga je dan op de fiets met de ploeg en de praktijkbegeleider mee. Heen coacht de eerste cursist, terug de tweede. Tijdens het coachen geeft de praktijkbegeleider feedback aan de coach. 

LET OP: de opleiding tot roeicoach B omvat twee praktijksessies. Een module boek je echter per keer en dus voor één praktijksessie van 1,5 uur. Wanneer je twee sessie wilt boeken zul je er dus twee in je winkelmand moeten leggen. Het staat je overigens vrij om er meer dan twee praktijksessies te volgen.

 

Actueel aanbod

Op dit moment zijn er geen cursussen ingepland. Neem contact met ons op als je interesse hebt.