Beter stellen = beter roeien!

Wanneer we in de boot stappen, stellen we onze roeiplek zoals we dat altijd doen. Niks bijzonders, toch? 
Wat als je je boot nu eens anders afstelt? Niet zoals je het altijd gewend bent, maar op de manier dat je boot het beste doorloopt? In deze workshop gaan we systematisch na wat je kunt afstellen aan je boot en wat je daar van merkt. Hoe je hem optimaal op je lichaamsbouw en capaciteiten afstelt en waarom je daar uiteindelijk beter van gaat roeien.

Startdatum 14-03-2022
Sluitingsdatum 15-03-2022
Prijs per persoon €17,50
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€17,50

Deze opleiding is helaas volgeboekt, maar we komen graag naar je toe. Vraag naar de mogelijkheden.


De crux van het veteranenroeien: 'anders' trainen en 'anders' roeien

Je bent nooit te oud om (hard) te roeien, maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Hoe voorkom je blessures, je bent immers geen 22 meer. Heb je 'vroeger' wedstrijd geroeid en kun je geen tempo meer draaien? Ben je op latere leeftijd met roeien begonnen en vraag je je af hoe je wedstrijden kunt roeien?
De basis van deze online workshop is de fysiologie van het roeien, inclusief spieren en spierkracht. Op een begrijpelijke wijze wordt uitgelegd hoe bij de roeiende veteraan de fysiologie werkt. Vanuit dit inzicht laten we je zien waarom je als veteraan anders moet trainen en roeien dan als 'jonkie'. Hoe vaak moet je trainen? Wat moet je trainen? Hoe moet je trainen? Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de afstelling van de boot vanuit veteranenperspectief. En als je traint, moet je ook goed eten. Wat is goed eten voor een veteraan? Wat moet je eten om goed te herstellen? In deze workshop krijg je inzicht in de knoppen waar aan je kunt draaien om als veteraan op een gezonde manier hard en/of lang te kunnen blijven roeien: je bent immers nooit te oud om te roeien!

Startdatum 21-03-2022
Prijs per persoon €17,50
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€17,50

Deze opleiding is helaas volgeboekt, maar we komen graag naar je toe. Vraag naar de mogelijkheden.