Joomla Business Template

Corona-proof maandagavond Zoom workshops

Om in deze – ‘thuis-blijf-tijd’ – roeiers en coaches op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Stichting Roeicoach, bieden we een aantal Corona-proof Zoom-workshops aan. Vast ingepland op de maandagavond, behapbaar met een duur van 1,5 uur, tegen een aantrekkelijke prijs (€15) en met actuele roei- en coachonderwerpen. Vaak met een kwinkslag, maar natuurlijk kwalitatief net zo goed als onze opleidingen. Prikkelende en plezierige vraagstukken, gebracht door een van onze ervaren docenten. Laat je inspireren en boek een leuke avond! 

Nu nog leuker: boek een workshop en neem gratis een clubgenoot mee!

Jouw boot loopt

Zonder moeite harder varen kan met een betere afstelling en een beter ritme. Als we op de fiets zitten vinden we het logisch om te schakelen naar de juiste versnelling. Daarmee fietsen we een stuk gemakkelijker of sneller. In deze workshop leer je hoe we in de roeiboot kunnen schakelen naar een ander verzet. Dit kan ook zonder gereedschap en zelfs zonder hulpmiddelen.

Startdatum 08-03-2021
Sluitingsdatum 08-03-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
Help, mijn ploeggenoot kan niet roeien!

Iedereen kent het wel: de boot zou toch een stuk lekkerder varen wanneer die ploeggenoot... Maar hoe ga je daar als roeier nu mee om? Hoe kan je er voor zorgen dat hij of zij beter in de ploeg gaat passen, zonder de onderlinge verhoudingen op het spel te zetten. Want als de lockdown weer voorbij is, dan willen we toch wel graag samen lekker roeien. In deze workshop wordt je uitgelegd wat je als ploeg kunt doen om beter bij elkaar te komen. En hoe je er voor kunt zorgen dat die ene ploeggenoot beter gaat roeien. Hoe je hem of haar kunt leren de haal in lijn te brengen met de ploeghaal. Een utopie? Zeker niet. Laat je de concrete mogelijkheden uitleggen en schrijf je in voor deze maandagavondworkshop.

Startdatum 15-03-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
Hoe stel je wat waarom af

Voor veel roeiers is afstelling een black box. In deze workshop gaan we systematisch na wat je kunt afstellen aan een roeiboot en wat je als roeier merkt van de afstelling (bijv. lichter of zwaarder roeien, hoger of lager aanhalen, nareiken of direct plaatsen). Ook wordt aandacht besteed aan blessures die mede door de afstelling veroorzaakt kunnen worden.

Startdatum 22-03-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
Stijlroeien met vermogen

Met een schone uitpik, een scherpe inpik en watervrij roeien is niets te winnen, maar zonder kan je heel veel verliezen. In deze workshop leer je hoe je harder kunnen roeien door de boot minder af te remmen. Met een aantal toegankelijke tips helpen we om het roeien makkelijker en efficiënter te maken, zowel op laag tempo als op wedstrijdtempo.

Startdatum 29-03-2021
Sluitingsdatum 29-03-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
Magie of mythe: harder  roeien met de Australische haal

Roeiers die met stopje 1 roeien, begint inmiddels een vertrouwd beeld in Nederland te worden. De Australische haal wint snel aan populariteit. Maar is deze haal wel zo snel? En voor wie dan, voor iedereen? Hoe moet hij dan goed worden uitgevoerd? Om een tipje van de sluier op te lichten: roeien met stopje 1 is geen goede uitvoering van de Australische haal. Hoe dan wel? Je hoort er deze maandagavond alles over!

Startdatum 05-04-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
De vijf meest voorkomende roeifouten en hoe deze aan te pakken

Nareiken, door je bankje trappen, rug op gooien, uitlopen, te snel wegzetten. Pas als je weet wat de fout veroorzaakt, kun je de juiste oplossing aanbieden. We gaan na welke oorzaak of oorzaken de fout kan veroorzaken. Ook gaan we na wanneer afstelling een rol kan spelen bij de roeifout en of en hoe afstelling een bijdrage kan leveren aan het eventueel oplossen van de fout.

Startdatum 12-04-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00
Motorisch oefenen: beter roeien ging nog nooit zo snel!

De laatste twee decennia is er veel onderzoek verricht naar de wijze waarop sporters leren. De resultaten hiervan zijn echter nog nauwelijks doorgedrongen tot de roeiwereld. Wanneer je gebruik maakt van kennis over de wijze waarop je spieren een nieuwe beweging aanleren, kun je veel sneller progressie boeken. Oftewel hoe je slim gebruik kunt maken van bewegingsruimte, intrensieke feedbak, transfer en retentie om tweemaal sneller te leren. Je hoort er deze maandagavond avond alles over!

Startdatum 19-04-2021
Prijs per persoon €15,00
Locatie
Zoom
Online via Zoom
Zoom
€15,00