Joomla Business Template

Praktijkcoaching A+

 

Bij deze praktijkmodule gaat het om het toepassen van het geleerde in de module motorisch leren van de opleiding tot Roeicoach niveau A+. De deelnemers gaan in tweetallen als coach met een ploeg mee en worden op hun beurt weer gecoacht door de praktijkbegeleider. Je leert deze technieken in de praktijk toe te passen.

In tegenstelling tot de andere opleidingen, heeft de praktijkcoaching A+ twee verschillende invullingen voor beide praktijkdelen. In het eerste praktijkdeel - dat hier beschreven wordt - ligt de nadruk op het Modern motorisch coachen en het coachen met moderne hulpmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van portofoons, touwrem, inpikrietje etc. In het andere praktijkdeel ligt de nadruk op het leren coachen van instructeurs en coaches op de vereniging.

Coach niveau A
             
  Organisatie & Coaching   Modern motorisch coachen   Praktijk coaching A+  
             
  Roeihaal & bootsnelheid   Veteranen   Praktijk coach de coach  
             
  Junioren          
             

Klik op de modules in het plaatje voor meer informatie over deze modules

Na het volgen van deze module is de cursist in staat om:

  1. de effecten van modern motorische coaching te benoemen;
  2. gebruik te maken van technische hulpmiddelen;
  3. te onderkennen waar de eigen sterke en zwakke punten liggen;
  4. aan te geven waar de belangrijkste leerpunten liggen om efficiĆ«nter te coachen;
  5. de juiste stappen te volgen om tot een roeitechnische interventie te komen.
     

Praktisch

Een praktijksessie vindt altijd op een middag in het weekend plaats. De praktijk bestaat uit een deel waarbij je meefietst met een ploeg en een deel waarbij je oefent op een ergometer. In totaal 2,5 uur: 1,5 uur voor de ploeg en 1 uur voor de ergometer. Je wordt ingedeeld in een van de drie blokken, zoals het volgende tijdschema laat zien.

Bij de ploegcoaching ga je in tweetallen op de fiets met een ploeg en de praktijkbegeleider mee. Heen coacht de eerste cursist, terug de tweede. Tijdens het coachen geeft de praktijkbegeleider feedback. Om de kwaliteit te kunnen garanderen werken we uitsluitend met professionele praktijkbegeleiders. Hoe dit vorm krijgt, zie je in het onderstaande plaatje.

 

Op dit moment zijn er geen cursussen ingepland. Neem contact met ons op als je interesse hebt.